BPH 2020

Beteende- och personlighets-beskrivning hund

När: 6 September

Plats: Nykvarn Hundhall

Vi har preliminärbokat platser för klubbens medlemmar den 6 September och det är på Nykvarns Hundhall (30minuter med bil från Stockholm och 45 minuter från Nyköping och Eskilstuna). Priset är 950kr och senaste anmälningsdagen är 6 Juli, därefter släpps eventuella lediga platser till andra utanför klubben.

Vill man boka en plats redan nu så går det bra att mejla till aktivitet@terrierbrasileiroklubben.se så skickar vi uppgifter om inbetalning samt information om andra praktikaliteter.

Vi kommer gå ut med information till medlemmar via mejl och Facebook om detta event.

Vad är BPH (Beteende- och personlighets-beskrivning hund)?

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är värdefull i avelsarbetet för uppfödare, ras- och specialklubbar.

Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? Det kan BPH ge dig svaren på!

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

BPH är anpassat för alla hundar, oavsett ras. Även oregistrerade hundar kan delta. För alla hundar gäller att de måste vara id-märkta, vaccinerade och ha fyllt 1 år, men det finns ingen övre åldersgräns. Ägaren eller föraren måste vara medlem i en länsklubb eller i en specialklubb/rasklubb.